ΕΛ.Ο.Τ., Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Π/Κ 2011

[#]Η ΕΛ.Ο.Τ. (Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντο) δημοσίευσε την προκήρυξη των αγώνων για την διοργάνωση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Παίδων/Κορασίδων για το 2011.


[ανταποκρίσεις από την διοργάνωση]
Πανελλήνιο πρωτάθλημα Π/Κ 2011, μια διοργάνωση που η πλειοψηφία των αθλητών ταεκβοντο περιμένουν όλο τον χρόνο για να γίνει. Και λέω η πλειοψηφία γιατί αυτή την στιγμή οι "μικροί" αθλητές (δηλ. 2000 έως και 1996) είναι οι περισσότεροι αθλητές/-τριες σε αριθμό αλλά και σε "μέλλον" για το άθλημα μας, σήμερα στην Ελλάδα. Μια προσέγγιση της αναλογίας των Π/Κ, Ε/Ν και Α/Γ είναι  70% Π/Κ, 20% Ε/Ν και 10% Α/Γ, το σύνολο των αθλητών σήμερα είναι γύρω στις 60 με 70 χιλιάδες, οπότε κάντε τις αναλογίες για να δείτε (στους Π/Κ βάζω και τους μικρότερους αθλητές που δεν ξεκίνησαν ακόμα να συμμετέχουν σε αγώνες).

Επίσης, δεν γίνονται προκρίσεις για αυτό το πρωτάθλημα, οπότε όλοι πάνε κατευθείαν στην μια και μοναδική διοργάνωση (είδαμε pull σε κατηγορίες με πάνω από 100 άτομα). Και έτσι έγινε, οι σύλλογοι ήρθαν από όλη την Ελλάδα από κάθε άκρη της. Ήρθαν με ελπίδες και προσδοκίες για να αγωνιστούν, να συναγωνιστούν και αν είναι και καλοί να διακριθούν. 
3 μέρες αγώνων, 4 μέρες διοργάνωσης συν άλλες 2 μέρες, μια πριν και μια μετά για το ταξίδι για τους περισσότερους (ίσως και παραπάνω, για τα νησιά και τους ακρίτες). Ήρθαν, αγωνίστηκαν και ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΘΗΚΑΝ. Όχι γιατί δεν "κέρδισαν" ή δεν διακρίθηκαν, όχι γιατί έχασαν ίσως και από τον 1ο τους αγώνα, αλλά γιατί "ξεγελάστηκαν".

Περίμεναν πως θα είναι μια "σημαντική" και καλή διοργάνωση, μια "γιορτή" για το ταεκβοντο. Οι πράξεις και τα γεγονότα όμως τους διέψευσαν, τα γενονότα μέσα στα τερέν, μέσα στους αγώνες.

- Οι αγώνες έγιναν χωρίς ηλεκτρονικούς θώρακες (ναι, το ξέραμε και υπήρχε και στην προκήρυξη), το ότι υπήρχε όμως και εμείς το "δεχτήκαμε" (αφού δεν μπορούσαμε να κάνουμε και αλλιώς) δεν σημαίνει ότι είναι και σωστό, δεν "αθωώνεται" το λάθος με την "αναγκαστική αποδοχή" του. Είναι και παραμένει λάθος.

- Τοποθετήθηκαν 5 τερέν στο κατά τα άλλα πολύ καλό στάδιο, όμως αυτή η "ευκολία" και "προσδοκία" για τους αγώνες, πως "θα τελείωναν έτσι, πιο γρήγορα", καταργήθηκε στην πράξη. Την Παρασκευή, οι αγώνες τελείωσαν 1:00 μμ. Ναι!!! Μια η ώρα την νύχτα (από τις 9 το πρωί). Κάθε αθλητής/-τρια, κάθε προπονητής και κάθε γονιός ξέρει τι σημαίνει αυτό. Το Σάββατο οι αγώνες τελείωσαν στις 1:00 το μεσημέρι (καλό κατά αρχήν αλλά με την "πίκρα" της Παρασκευής, λίγο "μέτρησε") και την Κυριακή οι αγώνες τελείωσαν στις 9:00μμ. (που θα μπορούσες να το πεις μέχρι και "νορμάλ", αλλά μόνο γιατί έτσι έχουμε "συνηθίσει" ή καλύτερα "μας έχουν συνηθίσει").

- Μπήκαν 4 κριτές και ένας διαιτητής σε κάθε ένα τερέν, για να "καλυφθεί" πιθανόν, και το πισωγύρισμα στους συμβατικούς θώρακες, αφού μπήκαν οι "παλιοί" θώρακες, μπήκαν και οι "παλιοί" τρόποι. Δεν υπήρχε video replay, που κακώς έχει συνδιαστεί ότι πάει "πακέτο" με τους ηλεκτρονικούς θώρακες. Το video replay είναι ένα αυτόνομο σύστημα που λειτουργεί και "μόνο" του, και μπορούν να γίνουν κάλλιστα αγώνες με συμβατικούς θώρακες και με video replay. Αφού δεν υπήρχε video replay, δεν υπήρχαν και οι κάρτες ένστασης για τους προπονητές στην καρέκλα (εδώ δεν υπήρχε η παράγραφος στην προκήρυξη, που θα καθόριζε την διαδικασία των ενστάσεων με τον "χειρωνακτικό" τρόπο, θα είχε κάρτες ενστάσεων για τους προπονητές;). 
Το σύστημα με τους 4 κριτές και τον έναν κεντρικό διαιτητή, λειτουργεί (όταν, άμα και όπως λειτουργεί) με τον γνωστό τρόπο, δηλ. "αν δουν τον πόντο" και αν "πατήσουν" για να δώσουν τον πόντο οι τρεις από 4 κριτές μέσα στο ίδιο σχετικά χρονικό διάστημα (μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα) τότε "μπαίνει" και ο πόντος. Σε έναν "ιδανικό" κόσμο θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε ακόμα και ως "δίκαιο" σύστημα. Στον πραγματικό κόσμο όμως είναι ένα "διάτρητο" και “ασαφές” σύστημα απόδοσης πόντων. Οι κριτές κάθονται στις 4 γωνίες του τερρέν, όταν γίνονται οι συμπλοκές μέσα στο αγώνα, είναι πολύ λίγες οι φορές που έχουν "καλή ορατότητα" ταυτόχρονα οι 3 από τους 4. Γιαυτό "σηκώνονται" από τις καρέκλες τους, για να έχουν ορατότητα όταν τα σώματα των αθλητών και του κεντρικού διαιτητή τους "κρύβουν την θέα". Αν υπάρξει "διαφωνία" ή ένσταση από έναν κριτή που "είδε πολύ καλά την φάση" αλλά ο πόντος που "πάτησε" δεν μπήκε γιατί δεν "τον είδαν" και άλλοι δυο, τότε σηκώνει το χέρι του για να τους μαζέψει ο διαιτητής και να αποφασίσουν για την απόδοση ή την διαγραφή ενός πόντου (συνήθως και κατά 99% αυτό γίνεται για την απόδοση κάποιου πόντου). Και πως αποφασίζουν;
Πρέπει να είναι 3 με 2 το ελάχιστο για να βγει η απόφαση. Οι κριτές έχουν τις εξής απαντήσεις – ψήφους, για το αν είναι ή δεν είναι κάποιος πόντος: Ναι ή Όχι. 
Σωστά; Σωστά αλλά και λάθος. Γιατί οι απαντήσεις θα έπρεπε, λογικά, να είναι Ναι, Όχι και Λευκό. Με το "Λευκό" εννοώ ότι, ο κριτής "δεν είδε" (γιατί προφανώς κάποιος "δεν είδε" τον πόντο και γιαυτό δεν πάτησε το button για να μπει ο πόντος και γιαυτό κάποιος άλλος που τον "είδε" σήκωσε το χέρι του για να το πει). Αφού οι διατητές έχουν την δυνατότητα να "ψηφίσουν" είτε με "Ναι" είτε με "Όχι" τότε αυτός που "δεν είδε" τι ψηφίζει;
Ψηφίζει "Όχι"!!!!!!
Μα, αν δεν "είδε" τον πόντο, τότε πως ψηφίζει αναγκαστικά "Όχι";
Μα για να βγει "εύκολα" η απόφαση. Δηλαδή, αφού θα πρέπει να υπάρχει η αναλογική πλειοψηφία (εδώ οι 3 από τους 5) για να μπει ένας πόντος, τότε είναι πιο εύκολο για τον κεντρικό διαιτητή που κάνει το άθροισμα να προσθέσει τα "Ναι" και τα "Όχι" και να βγάλει την απόφαση (στα γρήγορα)!!!!
Σε πόσες περιπτώσεις αυτοί που "δεν είδαν" είναι η πλειοψηφία; Μήπως σε όλες; Και αν ναι, τότε για ποιον λόγο γίνεται η ψηφοφορία;
Αφού όταν "συσκέπτονται" οι κριτές, δεν μπορεί κάτι θα ξέρουν, κάτι "δημοκρατικό" και ακέραιο θα γίνεται. "Τζάμπα" αφήνουν τις καρέκλες τους, "τζάμπα" μαζεύονται και "τζάμπα" ψηφίζουν; Όχι κάτι σοβαρό και "δύσκολο" κάνουν. Άρα και η απόφαση που θα βγάλουν θα είναι και η σωστή. Έτσι; (δεν απαντάω, γιατί αν απαντήσω το blog θα γίνει ακατάλληλο για ανηλίκους).
Ε, και τι να "γίνει";
Να "γίνει" το σωστό: Αν είναι μόνο ένας αυτός που "είδε καθαρά" τον πόντο να το πει και να "αναλάβει την ευθύνη" με την υπευθυνότητα που πρέπει να έχει ο κριτής (αλλιώς τι στα "κομμάτια" κριτής είναι και τι στα "κομμάτια" κρίση έχει;) και οι αλλοι να το δεχτούν με την "επαγγελματική ακαιρεότητα" που θα πρέπει να έχουν όλοι οι κριτές, ο καθένας ξεχωριστά, όλοι μαζί και όλοι αναμεταξύ τους.
Όταν είναι μόνο δύο, το ίδιο, όταν είναι τρεις που "είδαν" να υπερισχύουν οι ψήφοι των δυο από τους τρεις, όταν είναι 4 οι ψήφοι των 3 κτλ.
Ή είσαι κριτής ή δεν είσαι.
Λάθη θα γίνουν και θα είναι και ανθρώπινα και θα είναι και αποδεκτά. Όμως το να "πλειοψηφούν" αυτοί που "δεν είδαν" είναι απλά απαράδεκτο και να γίνονται "συσκέψεις" για να τηρούνται τα προσχήματα είναι απλά ανεπίτρεπτο.
Αν είσαι κριτής θα πρέπει να κρίνεις, αλλιώς είσαι απλά μια "ζωντανή αλλά άβουλη βιντεοκάμερα".
Και πως θα "μειωθούν" τα λάθη; Με εκπαίδευση, με εκπαίδευση και με εκπαίδευση. Να "ιδρώσουν" όπως ιδρώνουν οι αθλητές πριν και μέσα στο τερέν και να "ιδρώσουν" για να δείξουν σεβασμό προς τους εαυτούς τους και προς αυτούς που κρίνουν, κρίνοντας και όχι αποφασίζοντας "δια της προσθέσεως".
Υπάρχουν "καλοί" και "μέτριοι" διαιτητές; 
Υπάρχουν, αλλά το ποιος είναι "καλός" και το ποιός είναι "μέτριος" δεν θα το πω ούτε εγώ ούτε και κανένας άλλος, μόνο οι ίδιοι. Όπως "κρίνουν" τους αθλητές, έτσι να "κρίνουν" και τους συναδέλφους τους, ανοιχτά και ακέραια.

- Περιμέναμε πως θα γίνουν “αγώνες”, πως θα μπουν οι αθλητές/-τριες στο τερέν και θα αγωνιστούν στα “ίσα” και ο καλύτερος θα κερδίσει. Και έτσι έγινε, όμως μόνο στο μυαλό των αθλητών, μπήκαν να αγωνιστούν, να ιδρώσουν και αν είναι καλύτεροι να κερδίσουν, και τελικά έχασαν ή μάλλον “τους έχασαν”. Και σαν να μην έφτανε αυτό μας “άφησαν” να νομίζουμε ή να “δεχτούμε” ότι “δεν πειράζει”. Ναι, όντως ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ. Δεν δεχόμαστε ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΡΑΞΕΙ. Δεν χαραμίζουμε ούτε μια “σταγόνα” από το είναι μας. Το ταεκβοντο είναι δικό μας. Εμείς ήρθαμε να “γιορτάσουμε” και επιστρέφουμε την “πίκρα” πίσω ακέραια και ολόκληρη.  Εμείς θα κρατήσουμε το ταεκβοντο ΜΑΣ και δεν θα “χαρίσουμε” ούτε ένα κομματάκι του.

Όπως ήδη έχετε καταλάβει, στην Χαλκίδα στο Π/Κ έγιναν πολλά “στραβά και ανάποδα” και έγιναν και “μπροστά στα μάτια μας” και “μπροστά στις βιντεοκάμερες μας”. Δεν θα γράψουμε τίποτα για τις “λεπτομέρειες” για τα “κατά πρόσωπον” εγκλήματα που ήταν και πολλά και “αιματηρά” και “καλοσχεδιασμένα”. Κρατήσαμε τις μαγνητοσκοπήσεις των αθλητών μας (οι προπονητές και οι γονείς) για να βλέπουμε ΜΟΝΟ τις δικές τους προσπάθειες, αυτές είναι που μας ενδιαφέρουν μόνο. Όταν θα τα ξαναβλέπουμε θα είναι μόνο αυτό που έχει αξία και σημασία για μας: Οι αθλητές και οι προσπάθειές τους. 
Δεν μας φτάνουν ούτε 10 σελίδες για να τα πούμε όλα. Δυστυχώς οι 9,5 σελίδες θα ήταν γεμάτες με τα "στραβά και τα ανάποδα".
Θα πούμε μόνο ένα πράγμα: Ευχόμαστε "Ποτέ ξάνα..."

Στο blog tkdgr σε ένα σχόλιο κάποιος έγραψε πως: "Ιδρύεται Σύλλογος Φίλων Ταεκβοντο με σκοπό την οργάνωση της προσπάθειας εξυγίανσης του αθλήματος...". 
Είμαστε "μέσα", να συμμετέχουμε, να βοηθήσουμε και να διεκδικήσουμε, δηλώνω από τώρα πως αν γίνει τελικά θα ήθελα να γίνω μέλος.


---------------------------
[Αρχική ανάρτηση-ανακοίνωση]
Το πολύ-αναμενόμενο πανελλήνιο πρωτάθλημα Π/Κ για το 2011 τελικά ανακοινώθηκε από την Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντο (μας μένει κάτι λιγότερο από ένας μήνας). Με μια πρώτη ανάγνωση, οι διαφορές αλλά και οι ομοιότητες που προκύπτουν από την προκήρυξη του 2010 είναι οι εξής: 
1) διαφορά: Θα αγωνιστούν μαζί οι γεννηθέντες το 1997 και 1996 (14 και 15 ετών), ενώ πέρυσι οι 15χρονοι (1995) αγωνίστηκαν μόνοι τους σε ξεχωριστή κατηγορία. Εδώ "σηκώνει" να πούμε πολλά τόσο για αν στέκεται μια τέτοια ομαδοποίηση, όσο και με το τι θα γίνει με τα μόρια; Εκτός πια και αν είναι προδεδικασμένο πως, "μόρια" δεν πρόκειται να δουν οι νικητές, οπότε δεν "τρέχει" και τίποτα αν βάλουμε τους 14ρηδες και τους 15ρηδες να αγωνιστούν μαζί. Κάποια στιγμή θα πρέπει η ομοσπονδία μας να αρχίσει να υπερασπίζεται τα συμφέροντά και να διεκδικεί τα δικαιώματα των μελών της, και όχι να μένει απαθής σε μια "στρεβλή" και ανακόλουθη στάση απέναντι σε ένα θέμα που και ενδιαφέρει και "καίει" τους αθλητές και τις αθλήτριες μας. Ναι μεν το "βάρος"¨της διεκδίκησης πέφτει στους ώμους των ενδιαφερόμενων, όμως και ο εκπρόσωπός μας θα πρέπει να "εκπροσωπεί" και να "προσέχει" την εξασφάλιση των προνομίων που παρέχει ο νόμος και η πολιτεία.  
Πέρυσι, αγωνίστηκαν μαζί οι: α) 11χρονοι και οι 12χρονοι, β) οι 13χρονοι και οι 14χρονοι ενώ οι 15χρονοι αγωνίστηκαν μόνοι τους. Φέτος έχουμε άλλες ομαδοποιήσεις: α) οι 11χρονοι μόνοι τους, β) οι 12χρονοι και 13χρονοι μαζί και γ) οι 14χρονοι και 15χρονοι μαζί.
 
2) ομοιότητα: Παρόλο που πέρασε ένας χρόνος, και παρόλο που σχεδόν όλοι οι αγώνες (πρωταθλήματα και διασυλλογικά) μέσα στο 2011 έχουν γίνει με ηλεκτρονικούς θώρακες (με το PSS της LaJust), επιστρέφουμε πάλι στους συμβατικούς θώρακες (μάλλον η ομοσπονδία δεν "πρόλαβε" να προμηθευτεί τους ηλεκτρονικούς θώρακες της Daedo). Το πισωγύρισμα είναι εν μέρει κατανοητό, λόγω του ότι η LaJust δεν είναι πλέον αναγνωρισμένη (για την ακρίβεια είναι "διωγμένη") από την WTF.

3) ομοιότητα: Όπως και πέρυσι η διοργάνωση θα γίνει τον μήνα Δεκέμβριο, ευτυχώς όμως όχι μόλις μια εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα. Να δούμε πότε θα γίνουν τα δυο κύπελλα, αυτό της ΕΤΑΝΕ και αυτό της ΕΤΑΒΕ στον Πολύγυρο;

4) διαφορά: Οι αγώνες θα γίνουν στην Χαλκίδα και στο γνωστό (για την ΕΤΑΝΕ και τους συλλόγους της) στάδιο, το Αθλητικό Κέντρο Κανήθου "Τάσος Καμπούρης". Σαφώς καλύτερα από ότι ήταν πέρυσι στο "ημιυπόγειο" και "αρχαίο" στάδιο στην Αγ. Βαρβάρα στην Αττική.

5) ομοιότητα: Η διοργάνωση θα είναι 3 ημέρες (Παρασκευή - Σάββατο και Κυριακή), πράγμα που σημαίνει πως η ταλαιπωρία της Πέμπτης (για το ζύγισμα  των αθλητών που θα αγωνιστούν την Παρασκευή) είναι αναπόφευκτη. Και μιας και οι περισσότεροι σύλλογοι έχουν στις ομάδες των Π/Κ αθλητές και αθλήτριες και στις κατηγορίες που θα αγωνιστούν την Παρασκευή, αναγκαστικά θα πρέπει να βρίσκονται εκεί από την Πέμπτη, νωρίς το απόγευμα (καλό κουράγιο, πάλι, στους γονείς των παιδιών).

6) διαφορά: Το νέο "φρούτο" που μας πλάσαρε η ΕΛΟΤ, αυτό με τις "κάρτες διαπίστευσης" για τους αθλητές και τους προπονητές και ξεκίνησε να ισχύει από το πανελλήνιο πρωτάθλημα Ε/Ν τον φετινό Ιούλιο, θα ισχύει και εδώ, οπότε όσοι δεν έχουν βγάλει ακόμα αυτές τις κάρτες θα πρέπει να "τρέξουν" γιατί αλλιώς δεν θα μπορούν να συμμετέχουν.

7) ομοιότητα: Για ακόμη μια φορά και σε ακόμα μια διοργάνωση, οι ιατρικές βεβαιώσεις στα δελτία των αθλητών θα πρέπει να είναι από "δημόσιο" γιατρό, άρα θα πρέπει οι γονείς να προσέξουν αυτή την λεπτομέρεια. Στην πρόκριση για το πανελλήνιο πρωτάθλημα Ε/Ν στην βόρεια Ελλάδα, οι αθλητές "έτρεχαν" την τελευταία στιγμή για να θεωρήσουν, άρον-άρον, τα δελτία στα νοσοκομεία της περιοχής.
Λες και οι "ιδιώτες" γιατροί είναι άλλο επάγγελμα. Αυτή η διάταξη του αθλητικού νόμου εκτός από "απαράδεκτη" είναι και προσβλητική για το ιατρικό επάγγελμα-λειτούργημα και πρέπει κάποια στιγμή να καταργηθεί. Ρώτησα κάποια φορά την παιδίατρο του γιου μου για αυτή την "περίεργη" διάταξη και μου είπε πως ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης έχει βγάλει σχετική εγκύκλιο-ανακοίνωση για την "εξίσωση" έναντι του νόμου των γιατρών που κακοπροαίρετα διαχωρίζονται σε "ιδιώτες" και "του δημοσίου" πάντα όσο να αφορά την ισχύ της διάγνωσης-βεβαίωσης για την καταλληλότητα ή μη ενός παιδιού για να αθλείται. Για τα σχολεία και το μάθημα της γυμναστικής, και όχι μόνο, γίνονται δεκτές όλες οι ιατρικές βεβαιώσεις. Η ισχύς μιας ιατρικής βεβαίωσης βασίζεται στον γιατρό που κάνει την εξέταση-βεβαίωση και όχι στο γράμμα του νόμου, επίσης αν ο/η παιδίατρος που γνωρίζει και από ημερών ακόμα ένα παιδί, δεν είναι ο/η καταλληλότερος για να δώσει αυτή την βεβαίωση θα είναι ο "μπουχτισμένος" γιατρός (ο λεγόμενος ως "Ν.Π.Δ.Δ. ιατρός" όπως αναφέρεται στο άρθρο του νόμου) σε ένα δημόσιο νοσοκομείο; Αντί να δίδεται έμφαση στις εξετάσεις που θα πρέπει να γίνονται (καρδιογράφημα, γενική αίματος κτλ.) ο νόμος και περισσότερο αυτοί που "τον εφαρμόζουν τυφλά" κάθονται και ασχολούνται με το "δέντρο" και χάνουν το δάσος... Μπορούμε να πούμε και άλλα πολλά επί του θέματος, αλλά δεν είναι επί του παρόντος.

8) διαφορά: Στην περσινή προκήρυξη, πάνω-πάνω αναγράφεται η ημερομηνία έκδοσης (ήταν Αθήνα, 17/11/2010), στην φετινή, η ΕΛΟΤ, "ξέχασε" να αναγράψει την ημερομηνία έκδοσης!!!

9) διαφορά: Στις "ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ" φέτος, η παράγραφος 4, που αναφέρεται στο τι πρέπει να έχουν μαζί τους οι σύλλογοι κατά την διάρκεια των αγώνων, είναι γραμμένη με έντονα γράμματα. Πιθανόν η ομοσπονδία να θέλει να επιστήσει την προσοχή των συλλόγων στις "υποχρεώσεις" τους σχετικά με τα απαραίτητα υλικά που θα πρέπει να έχουν εφοδιαστεί και να φέρουν μαζί τους στα τερέν. 
 
10) διαφορά: Στην φετινή προκήρυξη η ΕΛΟΤ "ξέχασε" επίσης να συμπεριλάβει μια παράγραφο, σε σχέση με την περσινή προκήρυξη, την παράγραφο με τις ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ (αναφέρεται πριν την τελευταία παράγραφο που είναι οι ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ). Το κείμενο της παραγράφου στην περσινή προκήρυξη έλεγε: "ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ: η ένσταση θα κατατίθεται εγγράφως εντός 10 λεπτών μετά την λήξη του αγώνα συνοδευόμενη με παράβολο αξίας (50 ΕΥΡΩ) στην Γραμματεία των αγώνων, από τον αρχηγό της ομάδας του οποίου  το όνομα αναγράφεται στις δηλώσεις συμμετοχής.
Πράγμα που σημαίνει είτε ότι είναι πλέον πολύ γνωστή η παράγραφος ή ότι δεν θα επιτρέπονται οι ενστάσεις; Αυτό θα πρέπει να διευκρινιστεί, στο Ε/Ν είχαμε πολλές ενστάσεις και ίσως αυτό να "ζόρισε" τους αγωνοδίκες και τους οργανωτές.

Δείτε και την περσινή προκήρυξη: Προκήρυξη Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Π/Κ 2010 (ΠΡΟΣΟΧΗ μην τις μπερδέψετε και έχουμε άλλα.)

Αυτές είναι οι διαφορές-ομοιότητες που εντοπίσαμε από την σύγκριση των προκηρύξεων του 2010 και του 2011, για το πανελλήνιο πρωτάθλημα Π/Κ.

Η προκήρυξη της Διοργάνωσης από την ΕΛ.Ο.Τ. :
(Πηγή: ΕΛΟΤ, ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ-ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ (2000, 1999-1998, 1997-1996) έτους 2011)

Π ρ ο ς

ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ                               

ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΛ.Ο.Τ. 
                                                     
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
Η Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό προκηρύσσει το:

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ-ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ
 (2000, 1999-1998, 1997-1996) έτους 2011

ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Οι αγώνες θα διεξαχθούν στη ΧΑΛΚΙΔΑ στο Αθλητικό Κέντρο Κανήθου «Τάσος Καμπούρης» (Απόλλωνος & Αναγνωστοπούλου Ψηλή Ράχη – Κάνηθος Χαλκίδα ΤΗΛ: 22210- 87111-2 ΦΑΞ: 22210- 85402).

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΓΩΝΩΝ: Οι αγώνες θα διεξαχθούν την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011, το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011 και την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011. Ώρα έναρξης των αγώνων 09:00 π.μ. και για  τις τρεις ημέρες.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι αθλητές-αθλήτριες εγγεγραμμένοι στους Συλλόγους μέλη της ΕΛ.Ο.Τ. (κάτοχοι από 2ο ΚΟΥΠ και άνω).


Παίδες – Κορασίδες γεννηθέντες το 2000 
          (11 χρονών).
Παίδες – Κορασίδες γεννηθέντες το 1999-1998 
         (12 χρονών  έως 13 χρονών).
Παίδες – Κορασίδες γεννηθέντες το 1997-1996 
        (14 χρονών έως 15 χρονών).

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το δικαίωμα συμμετοχής εξασφαλίζεται με την προϋπόθεση ότι οι συμμετέχοντες σύλλογοι έχουν προβεί στην εξόφληση της ετήσιας συνδρομής τους στην ΕΛ.Ο.Τ. για το έτος 2011.
  • Τα αθλητικά βιβλιάρια θα πρέπει να είναι θεωρημένα από την ΕΛ.Ο.Τ., να έχουν την σφραγίδα του σωματείου και να είναι υπογεγραμμένα από τον Γραμματέα του συλλόγου, καθώς επίσης να αναγράφεται ο βαθμός ΚΟΥΠ που κατέχει ο αθλητής-αθλήτρια και να είναι επικυρωμένο από τον σύλλογο.
  • Για τους αθλητές-αθλήτριες οι οποίοι είναι κάτοχοι ΝΤΑΝ, θα πρέπει απαραίτητα να είναι καταχωρημένος ο βαθμός ΝΤΑΝ στο θεωρημένο από την ΕΛ.Ο.Τ. βιβλιάριο του αθλητή-αθλήτριας. Η καταχώρηση του βαθμού ΝΤΑΝ θα πρέπει να έχει σφραγίδα από την ΕΛ.Ο.Τ.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011, 15:00 μ.μ. στα γραφεία της ΕΛ.Ο.Τ. (Ολυμπιακό Στάδιο Άνω Λιοσίων Αρτάκης & Ελλησπόντου, Δήμος Φυλής-Άνω Λιόσια, FAX: 210 - 68 20 116).
ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΕΚΤΕΣ.

Ο κάθε συμμετέχον σύλλογος είναι υπεύθυνος για την επιβεβαίωση της αποστολής της συμμετοχής του (είτε με φαξ, είτε ταχυδρομικώς), στα τηλέφωνα 210 6820112 – 114, μέχρι και την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011 στις 15:00 μ.μ.


ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ:  
α) Οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους κανονισμούς της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Η διάρκεια του αγώνα καθορίζεται στους τρεις (3) γύρους των δύο (2) λεπτών με ένα (1) λεπτό διάλειμμα ανάμεσα τους. Σε περίπτωση που θα υπάρξει πρόβλημα ο Αλυτάρχης των αγώνων θα έχει το δικαίωμα διαμόρφωσης του χρόνου διεξαγωγής.
β) Οι αγώνες θα διεξαχθούν ξεχωριστά σύμφωνα με το έτος γεννήσεως.

ΚΛΗΡΩΣΗ
Την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011  και ώρα 09:00 π.μ., θα διεξαχθεί η κλήρωση στα γραφεία της ΕΛ.Ο.Τ. (Ολυμπιακό Στάδιο Άνω Λιοσίων Αρτάκης & Ελλησπόντου, Δήμος Φυλής-Άνω Λιόσια, τηλ.: 210- 68 20 112-114), για όλες τις κατηγορίες που αγωνίζονται και τις τρεις ημέρες.

ΖΥΓΙΣΗ

Την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011, η ζύγιση θα γίνει στο χώρο των αγώνων  από τις 18:00 μ.μ. έως τις 20:00 μ.μ. για τις κατηγορίες που θα αγωνιστούν την επόμενη ημέρα.

Παίδων 1999-1998: -33 κιλά, 33 - 37 κιλά, 37 - 41 κιλά, 41 - 45  κιλά,
                                       45 – 49 κιλά, 49 - 53 κιλά, 53 - 57 κιλά.
Κορασίδων 1999-1998: -29 κιλά, 29 - 33 κιλά, 33 - 37 κιλά, 37 - 41 κιλά,
                                                41 – 44 κιλά, 44 – 47 κιλά, 47 – 51 κιλά.
Παίδων 2000: -33 κιλά, 33 - 37 κιλά, 37 - 41 κιλά, 41 - 45  κιλά,45 – 49 κιλά,
                              49 - 53 κιλά, 53 - 57 κιλά.
Κορασίδων 2000: -29 κιλά, 29 - 33 κιλά, 33 - 37 κιλά, 37 - 41 κιλά,
                                      41 – 44 κιλά, 44 – 47 κιλά, 47 – 51 κιλά.

Την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011, η ζύγιση θα γίνει στο χώρο των αγώνων  από τις 18:00 μ.μ. έως τις 20:00 μ.μ. για τις κατηγορίες που θα αγωνιστούν την επόμενη ημέρα.

Παίδων 1999-1998: 57 - 61 κιλά, 61 - 65 κιλά, +65  κιλά.
Κορασίδων 1999-1998: 51 - 55 κιλά, 55 - 59 κιλά, +59 κιλά.
Παίδων 2000: 57 - 61 κιλά, 61 - 65 κιλά, +65  κιλά.
Κορασίδων 2000: 51 - 55 κιλά, 55 - 59 κιλά, +59 κιλά.
Παίδων 1997-1996: -33 κιλά, 33 - 37 κιλά, 37 - 41 κιλά.
Κορασίδων 1997-1996: -29 κιλά, 29 - 33 κιλά, 33 - 37 κιλά.

Το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011, η ζύγιση θα γίνει στο χώρο των αγώνων  από τις 15:00 μ.μ. έως τις 17:00 μ.μ. για τις κατηγορίες που θα αγωνιστούν την επόμενη ημέρα.

Παίδων 1997-1996: 41 - 45 κιλά, 45 – 49 κιλά, 49 - 53 κιλά, 53 - 57 κιλά
                                         57 - 61 κιλά, 61 - 65 κιλά, +65  κιλά.
Κορασίδων 1997-1996:. 37 - 41 κιλά, 41 – 44 κιλά, 44 – 47 κιλά, 47 – 51 κιλά 51 - 55 κιλά, 55 - 59 κιλά, +59 κιλά.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Κατά την ζύγιση δεν θα υπάρχει καθόλου ανοχή. Οι αθλητές/ αθλήτριες θα πρέπει υποχρεωτικά να προσκομίζουν την κάρτα διαπίστευσης αθλητή και τα βιβλιάρια αθλητικής ιδιότητας θεωρημένα (σύμφωνα με το κεφάλαιο Ε παρ. 9 του Νέου Αθλητικού Νόμου) από Νομαρχιακό Νοσοκομείο ή Κέντρο Υγείας ή Αγροτικό Ιατρείο ή Υγειονομική Στρατιωτική Μονάδα ή από έχοντες οποιαδήποτε σχέση με το Δημόσιο ή Ν.Π.Δ.Δ. Ιατρούς. Η διάρκεια της θεώρησης είναι ετήσια.
Οι αθλητές – αθλήτριες θα αγωνιστούν αποκλειστικά με ευθύνη των συλλόγων τους και υπεύθυνες δηλώσεις δεν θα γίνονται δεκτές.
     ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
1.  Οι αθλητές – αθλήτριες θα πρέπει να φορούν όλα τα προστατευτικά: επικαλαμίδες, επιβραχιονίδες, σπασουάρ (κάτω από το τομπόκ), κάσκα και θώρακα όπως προβλέπουν οι κανονισμοί της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.
2.   Οι προπονητές θα πρέπει να έχουν μαζί τους την κάρτα διαπίστευσης κόουτς και να φορούν αθλητική περιβολή και αθλητικά παπούτσια κατά την διάρκεια του αγώνα.  Επίσης θα προσκομίζουν το βιβλιάριο αθλητικής ιδιότητας του αθλητή-αθλήτριας που αγωνίζεται, στην Αγωνόδικο Επιτροπή κατά την προσέλευσή του. 
3.  Οι σύλλογοι που θα συμμετέχουν με περισσότερους από τέσσερις αθλητές-αθλήτριες θα πρέπει να έχουν και δεύτερο κόουτς.
4.  Οι σύλλογοι οφείλουν να έχουν μαζί τους όλα τα προστατευτικά που προβλέπονται από τους κανονισμούς καθώς επίσης ψυκτικό, πετσέτες, νερό και κουβά.
5.  Κατά την διάρκεια των αγώνων απαγορεύεται στον αγωνιστικό χώρο να βρίσκονται αθλητές-αθλήτριες καθώς επίσης και  παράγοντες ή προπονητές, εκτός από αυτούς που αγωνίζονται.
6.   Οι αθλητές – αθλήτριες κατά την διάρκεια του αγώνα θα πρέπει να φορούν υποχρεωτικά πλαστικό κάλυμμα δοντιών (ειδικότερα για τους αθλητές-αθλήτριες που έχουν σιδεράκια ορθοδοντικής), εκτός εάν υπάρχει ιατρική γνωμάτευση ότι αυτό μπορεί να προκαλέσει βλάβη στον αθλητή.
7.  Στις δηλώσεις συμμετοχής που αποστέλλουν τα σωματεία, θα πρέπει να αναγράφονται απαραίτητα τα ονόματα των αρχηγών ομάδας και των προπονητών που συνοδεύουν την ομάδα και δεν θα έχουν δικαίωμα αντικατάστασης από άλλα άτομα.
8.     Οι αθλητές-αθλήτριες, που θα προσέρχονται για την απονομή των μεταλλίων και διπλωμάτων της θέσης που κατέκτησαν, υποχρεούνται να φορούν Ντόμποκ. 
9.     Απαγορεύεται στη θέση του κόουτς να κάθεται εν ενεργεία αθλητής.[οι ενημερώσεις στην ανάρτηση είναι σε εξέλιξη....]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε